Erkend leerbedrijf

De Juiste Zorg is een erkend leerbedrijf. Als leerbedrijf staan we garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding van MBO leerlingen. Deze erkenning is conform de kwaliteitscriteria zoals bedoeld in de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Binnen onze organisatie leer je alles wat nodig is binnen het vak “Persoonlijke Begeleider Specifieke Doelgroepen”. Ook leer je om samen te werken met collega’s en methodisch werken. Op deze manier kun jij je oriënteren op het soort werk en de inhoud van het beroep.

Bij dit alles staat het begrip respect, gelijkwaardig met elkaar omgaan en verantwoordelijkheid nemen, hoog in het vaandel. Afhankelijk van je inzet en motivatie ga je uiteindelijk als persoonlijk begeleider, zelf in gesprek met cliënten. Samen met cliënt bespreek je de problematieken en op welke wijze je deze gaat aanpakken. Daarbij niet uit het oog verliezend dat het opbouwen van een band, vertrouwen en motiveren van essentieel belang is. Kortom de cliënt staat centraal.

Je krijgt binnen onze organisatie een mentor toegewezen. In overleg met deze mentor worden stappen besproken welke je tijdens je stage gaat doorlopen. Gezamenlijk werk je aan een succesvolle stageperiode. Aan het einde van je stage volgt een eindgesprek en een beoordeling.